Povestea MEA din Canada Aceasta rubrica ofera celor deja stabiliti in Canada posibilitatea de a publica un jurnal descriind experientele personale din aceasta tara. Pentru a evita comentariile nedorite, initiatorul discutiei poate restrictiona tehnic posibilitatea celorlalti de a raspunde mesajului initial, oferindu-i astfel dreptul de a fi singurul autor in propriul jurnal canadian. Atentie: lansarea de topice noi in cadrul acestei rubrici este rezervata celor care au ajuns deja in Canada.
asigurarea medicala n-are nimic daca o pierde, e de varsta mea, nu suntem genul de oameni care sa stam dupa... curul medicilor. O sa aplice din nou cand se intoarce si asteapta din nou probabil 3 luni.
Cat despre acordarea cetateniei, logic, se va intarzia cu perioada cat a lipsit din Canada.
Mie imi era frica sa nu-i tranteasca Canadienii usa in nas cand se intoarce dupa un an. _________________
Am si eu o curiozitate: daca plec in Romania pentru mai mult de 6 luni, care sunt consecintele ca rezident permanent? Nu intreb pentru mine, nu m-a apucat dorul de manele, tigani si stirile de la ora 5. Intreb pentru un prieten care trebuie sa revina in tara, posibil pentru un an chiar.
Ne-am dat si noi, cei din cercul lui de prieteni cu parerea, care mai de care mai filozofi si mai... dezinformati... pana la urma cred ca aici am gasi cel mai bun sfat.
El spune ca pierde doar asigurarea medicala, si cand se intoarce trebuie sa aplice din nou. Asa sa fie? Numai atata?
Mie mi-e frica sa nu-i fie afectata rezidenta permanenta.
Multumesc.
Da, si eu pot confirma asta.
Eventual pierde asigurarea medicala si va trebui sa aplice din nou.
Nu stiu exact daca dupa 6 luni, trebuie verificat.
Eu am un exemplu de parinti care au venit aici la copii cu drept de rezidenta permanenta si care s-au dus acasa pentru jumatate de an dar , din motive independete de ei au stat 9 luni.
Cand au revenit in Canada singurele dezavantaje au fost ca au pierdut asigurarea medicala si au trebuit mai apoi sa astepte un pic mai mult pana cand au depus si ei dosarul pentru cetatenie.
Daca pleaca in tara pentru a-si termina studi (student in Romania la zi ) nu i se intrerupe asigurarea medicala in Ontario . Dupa amiaza pot da si link daca e nevoie . _________________ Deja in Windsor ...
http://universulmeumagic.blogspot.com/
Cardul de permanent rezident (PR card) este valabil 5 ani de la data emiterii. Pentru reinoirea lui este necesar (conditie obligatorie) ca sa ai 2 ani (730 zile) in ultimii 5 stati pe teritoriul Canadei.
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5445EA.asp _________________ DI-30.7.09, CSQ-24.11.09, DII-27.11.09, CB-24.12.09, FM-20.1.1, CM-29.1.10, I\V-17.3.10
aha, deci poate sta afara chiar mai mult decat spuneam eu. _________________ "There are some whose mental acuity would compare unfavorably to that of a table."
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum